Kraftfull processkartläggning

Allt vi gör i vårt vardagliga arbete handlar om processer, specifikt verksamhetsprocesser. Processkartläggning är ett sätt att beskriva de här processerna, våra tillvägagångssätt inom verksamheten. En process i sig kan ses som en rad sammanhängande aktiviteter som omvandlar input till en mer förädlad output.

Illustration över en byggarbetare, en man med mustasch och en sjuksköterska som tillsammans bär ett processobjekt för att symbolisera processkartläggning.

Grunderna

Vad är processkartläggning?

Det finns olika sätt att processkartlägga på, men det mest effektiva är att visualisera flödet från input till output. Med andra ord att utgå från behovet av processen fram till det faktiska resultatet av processen. Emellan input och output sker en rad aktiviteter som i sin tur kan utföras av roller, stödjas av system eller adresseras av krav. Detta är processkartläggning – något som du enklast gör i 2c8 Apps.

 

En illustration av ett processobjekt med ett frågetecken över sig som symboliserar vad processkartläggning är för något.

Kraftfull verktyg

Varför processkartläggning i 2c8 Apps?

Processkartläggning är ett smidigt och enkelt sätt att visualisera verksamheten för att öka produktivitet och effektivitet. I 2c8 Apps skapar du grafiska processmodeller som hjälper dig med:

Icon

Visualisering

Processkartläggning i 2c8 Apps skapar en tydlighet och en ökad förståelse för vad som görs, hur det görs, varför det görs och vem som utför det.

Icon

Delaktighet

2c8 Apps skapar möjligheter att tillsammans processkartlägga utifrån workshops och därmed öka engagemanget i att utveckla verksamheten.

Icon

Tydliggör relationer och samband

Med den kraftfulla funktionaliteten kan du enkelt visualisera samband inom organisationen. Bakomliggande data ger en tydlig bild över hur processer hänger ihop och påverkar varandra.

Icon

Fler perspektiv

Processkartläggningen är ett effektivt verktyg för att få en inblick i olika delar av verksamheten, men även involvera fler perspektiv i utvecklingen av processerna.

Icon

Kommunikation

När du visualisera era processer underlättas kommunikationen i verksamheten – då vi alla pratar utifrån samma bild och perspektiv.

Icon

Ägandeskap

Processmodellering i 2c8 Apps gör det tydligt vem i verksamheten som ansvarar för processen, samt hur den ska förvaltas och utvecklas över tid.

kundcase

Tydligare processer med processkartläggning

I en bransch där säkerhet, kvalitet och precision betyder allt, har ArcelorMittal använt 2c8 Apps för att visualisera processerna och minska avvikelser i produktionen.

Vi visualiserade både huvud- och stödprocesser. Idag har vi betydligt färre dokument och revisorerna är jättenöjda och har använt oss som föredöme Jennie Sonesson, IT Chef och Supply Chain Manager

Läs hela kundcaset

Hjärtat av processkartläggning

Utforska processmodellen

Processmodellen är en av alla modelltyper du kan nyttja i 2c8 Apps och även hörnstenen i processkartläggning. Vill du veta mer om vad en processmodell är, hur du kartlägger en process och vad fördelarna är?

Läs mer om processmodellen

Illustration av en processmodell som symboliserar processkartläggning.

Verksamheten ur olika perspektiv

Få ut mer av er processkartläggning

För att få en mer dynamisk bild av en process behöver den förankras i ytterligare kartor eller modeller som beskriver verksamheten. I 2c8 Apps finns en mängd olika modelltyper för att visualisera alla delar av verksamheten.

Se alla modelltyper

Illustration över ett pussel som innehåller olika modelltyper

Kontakta oss

Vill du veta mer om möjligheterna med 2c8 Apps?

2c8 Apps är ett kraftfullt modelleringsverktyg med en mängd olika modelltyper du kan nyttja för att kartlägga din verksamhet. Boka en demo och utforska möjligheterna med 2c8 Apps.

  • Anpassad demo utifrån ditt behov
  • Inblick i verktyget
  • Kostnadsfritt

Utforska möjligheterna med 2c8 Apps

Användningen av 2c8 Apps går att applicera över många olika verksamhetslösningar – allt från att skapa robusta ledningssystem till att utveckla verksamheten. Utforska möjligheterna.