Strategisk verksamhetsutveckling

Verksamhetsutveckling handlar om att förbättra verksamheten och dess processer. Framgångsrik verksamhetsutveckling kräver samarbete och samordning över olika avdelningar, vilket uppnås genom att analysera och förbättra processerna.

Illustration över en kvinna som stegar upp för ett stapeldiagram mål en mål-ikon för att symbolisera verksamhetsutveckling.

Grunderna

Vad är verksamhets-
utveckling?

Verksamhetutveckling innefattar strategier och aktiviteter som syftar till att utveckla ett företag. Utvecklingen kan ske på olika fronter så som ökad försäljning, effektivitet eller bättre kundrelationer. Verksamhetsutveckling fokuserar helt enkelt på att identifiera delar av verksamheten som kan förbättras. Det kan handla om att identifiera möjligheter, behov och förbättringar men också risker och problem.

Illustration av ett förstorningsglas som förstorar ett stapeldiagram för att symbolisera verksamhetsutveckling.

Synliggör behoven med 2c8 Apps

Processbaserad verksamhetsutveckling

Processbaserad verksamhetsutveckling är ett systematiskt tillvägagångssätt för att förbättra och utveckla verksamheten. Detta görs genom att kartlägga era processer och därmed synliggöra och identifiera behov av resurser, problem med ineffektivitet eller risker som kan uppstå.

Icon

Identifiera förbättringsområden

Genom att kartlägga och visualisera verksamheten blir det lätt att se var i verksamheten ni har flaskhalsar, problem eller förbättringspotential. Genom att synliggöra kan ni förbättra.

Icon

Samsyn och förståelse

I 2c8 Apps skapar du en gemensam bild över verksamhetens processer. Detta tillåter medarbetare att förstå processerna, dess beroenden och vilka roller som bär vilket ansvar.

Icon

Standardisering och kontinuitet

Processkartläggning hjälper dig att implementera och följa standardiserade arbetssätt . Detta säkerställer att medarbetare utför arbetsuppgifter på ett konsekvent sätt. Standardisering är avgörande för kvalitet och tillförlitlighet i affärsutveckling.

Icon

Ökat samarbete

Effektiv verksamhetsutveckling kräver samarbete mellan avdelningar. 2c8 Apps möjliggör en gemensam plattform för att se, förstå och utveckla verksamheten.

Icon

Möjliggör innovation

Förståelsen för verksamhetens existerande processer gör det lättare för medarbetare att identifiera områden för innovation.

Icon

Förbättrat beslutsfattande

En tydlig och visuell representation av förbättrade arbetssätt gör det lättare att fatta beslut om resursfördelning och investeringar.

kundcase

Processbaserad verksamhetsutveckling

Nacka Energi ville ha stöd i att utveckla sina processer. Tillsammans med Elin Wikstrand från 2c8 utvecklade, förbättrade och optimerade de en av processerna – som i sin tur kunde visa på stora besparingsmöjligheter i verksamheten.

Vi gjorde en uträkning på ett av de 17 problem vi stötte på i den ursprungliga processen. Bara detta enskilda problem kostade 350 000 kr om året i interna arbetstider och konsekvenser. Lösningen visade sig vara en engångskostnad på 12 000 kr och sen intern arbetstidskostnad – allt identifierat i processkartläggningen Elin Wikstrand, extern verksamhetskonsult Nacka Energi

Läs hela kundcaset

Kraftfull modellering

Kraften av visualiserad verksamhetsutveckling i 2c8 Apps

2c8 Apps är ett enkelt med kraftfullt verktyg för att kartlägga verksamheten och dess processer. Genom visualisering kan du analysera era befintliga arbetssätt för att förbättra dem, öka effektivitet och driva ständig utveckling.

Läs mer om 2c8 Apps

Kontakta oss

Vill du veta mer om möjligheterna med 2c8 Apps?

2c8 Apps är ett kraftfullt modelleringsverktyg med en mängd olika modelltyper du kan nyttja för att kartlägga din verksamhet. Boka en demo och utforska möjligheterna med 2c8 Apps.

  • Anpassad demo utifrån ditt behov
  • Inblick i verktyget
  • Kostnadsfritt

Utforska möjligheterna med 2c8 Apps

Användningen av 2c8 Apps går att applicera över många olika verksamhetslösningar – allt från att skapa robusta ledningssystem till att utveckla verksamheten. Utforska möjligheterna.