Processorienterad riskanalys

En risk utgörs av två faktorer: sannolikheten att något går fel och de negativa konsekvenserna den medför. Avvikelser i verksamheten är ofta kostsamma och tidskrävande, vilket innebär att det är viktigt att implementera metoder och verktyg för att hantera dem. Riskanalys i 2c8 Apps är ett effektivt sätt att identifiera, bedöma och hantera era risker.

Illustration över ett processobjekt med en våg som väger risker för att symbolisera riskanalys.

Grunderna

Vad är riskanalys?

En riskanalys handlar om att identifiera, bedöma och hantera potentiella risker inom en organisation eller inom projekt. Detta görs för att minimera de negativa effekterna samt förutse och förebygga oväntade händelser. I en riskanalys identifierar du vad som kan hända, sannolikhet och konsekvens, samt hur du hanterar riskerna.

Dekorativ illustration som kompletterar text om riskanalys.

Riskanalys i 2c8 Apps

Strategisk och proaktiv riskanalys

Att använda dig av ett visualiseringsverktyg för riskhantering är ett strategiskt tillvägagångssätt för att förbättra din organisations förmåga att identifiera, bedöma och reducera risker.

Icon

Identifiera risker

I 2c8 Apps visualiserar du verksamhetens processer vilket gör det enkelt att identifiera var risker kan uppstå. Riskerna kan vara operativa, finansiella, juridiska eller relaterade till externa faktorer.

Icon

Riskbedömning

2c8 Apps låter dig skapa riskmatriser utifrån era kartlagda processer. På så vis blir det tydligt var de mest betydande riskerna i verksamheten finns och kan prioriteras därefter.

Icon

Strategi för riskreducering

Simulera olika scenarier och visa hur du kan minska risker genom att ändra en process. Detta bidrar till att utveckla beredskapsplaner och proaktiva åtgärder för att hantera risker på ett effektivt sätt.

Icon

Kommunikation och samarbete i riskhantering

Effektiv riskhantering kräver samarbete mellan avdelningar. 2c8 Apps möjliggör en gemensam plattform för att se, förstå och planera åtgärder för era identifierade risker.

Icon

Övervaka och granska risker

Risker utvecklas över tid och behöver därför övervakas och uppdateras. 2c8 Apps bidrar till effektiva arbetssätt för att förvalta era processer. På så vis håller du alltid era risker uppdaterade.

Icon

Förbättrat beslutsfattande

En tydlig och visuell representation av risker gör det lättare att fatta välgrundade beslut om var resurser ska fördelar och hur du strategiskt hanterar riskreducering.

Proaktiv riskanalys

Hantera era risker där de finns

Det kraftfulla modelleringsverktyget 2c8 Apps ger ett tydligt och visuellt sätt att bedöma, hantera och övervaka risker. Tillsammans med andra modelltyper kan du skapa en helhetsbild av verksamheten och därmed arbeta proaktivt med risker i alla delar av verksamheten.

Guide för riskanalys i 2c8 Apps

Illustration av riskanalys

Kontakta oss

Vill du veta mer om riskanalys i 2c8 Apps?

2c8 Apps är ett kraftfullt modelleringsverktyg med en mängd olika modelltyper du kan nyttja för att kartlägga din verksamhet. Boka en demo och utforska möjligheterna med 2c8 Apps.

  • Anpassad demo utifrån ditt behov
  • Inblick i verktyget
  • Kostnadsfritt

Utforska möjligheterna med 2c8 Apps

Användningen av 2c8 Apps går att applicera över många olika verksamhetslösningar – allt från att skapa robusta ledningssystem till att utveckla verksamheten. Utforska möjligheterna.